Tочен блат за торта

Tочен блат за торта3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"За майстори и обикновени лакомници - вижте как се прави точен блат за торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • мед - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • масло - 50 г разтопено и охладено
  • брашно - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесваме яйцето и захарта, като разбиваме с телена или силиконова бъркалка. Добавяме меда, содата, прясното мляко и разтопеното и охладено масло.

Поставяме на умерено силен огън, като разбъркваме периодично, докато сместа се загрее.

Самата смес увеличава обема си и затова непрекъснато разбъркваме, докато сместа придобие приятен карамелен цвят.

Когато е готов, сваляме от огъня и оставяме на страна. Пресяваме брашното и правим кладенче, в което изсипваме сместа от тенджерата.

Разбъркваме с дървена лъжица, като тази смес прехвърляме върху плот поръсен с брашно и месим отново до готовност.

Разделяме на няколко части. В случая на 6 разделих. Оформяме тънки блатове за торта.

В тави, застлана с хартия за печене, поставяме блата. Пекат се много бързо, затова внимавайте на не ги изгорите. След това са готови за сглобяване на различни торти и сладкиши. Подходящи са за Френска селска торта.

Опитайте този Точен блат за торта - ще останете очаровани!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: