Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Тройни шоколадови бишкоти

Тройни шоколадови бишкоти

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Тройни шоколадови бишкоти1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
36
"Тройно шоколадово удоволствие, което не можем да откажем"

Необходими Продукти

  • масло - 1/2 ч.ч. или маргарин
  • захар - 1 ч.ч. кристална
  • бакпулвер - 2 бр. (по 10 г)
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • какао - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 3/4 ч.ч.
  • шоколад - 1/2 ч.ч. ситно натрошен
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
  • белтъци - 1 бр.
  • захар - 2 с.л. допълнително
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото или маргарина с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера и солта, разбийте добре. Добавете яйцата, жълтъка и млякото, разбийте до получаване на гладка смес.

Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Добавете натрошения шоколад и орехите.

Разделете тестото на две.

Оформете всяка половина на руло с дължина около 14 см. Сложете рулата на около 7‐8 см. едно от друго върху леко подмазана тава.

Сплескайте ги, докато станат дебели около 5 см.

Разбийте белтъка с 1 чаена лъжичка вода. Намажете оформените рула. Поръсете ги с допълнителната захар.

Печете бисквитите 25 минути при 200°С или докато печивото се втвърди (проверете с клечка за зъби).

Оставете да изстине в тавата около 1 час, пренесете върху дъска за рязане и нарежете диагонално на резени, дебели около 3 см. Наредете резените легнали в тавата и печете 10 минути при 150°С.

Обърнете ги от другата страна и печете още 10-15 минути или докато станат сухи и хрупкави. Оставете бишкотите да изстинат напълно върху телена решетка.

Тройните шоколадови бишкоти са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: