Начин на приготвяне
Разбийте маслото или маргарина с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера и солта, разбийте добре. Добавете яйцата, жълтъка и млякото, разбийте до получаване на гладка смес.
Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Добавете натрошения шоколад и орехите.
Разделете тестото на две.
Оформете всяка половина на руло с дължина около 14 см. Сложете рулата на около 7‐8 см. едно от друго върху леко подмазана тава.
Сплескайте ги, докато станат дебели около 5 см.
Разбийте белтъка с 1 чаена лъжичка вода. Намажете оформените рула. Поръсете ги с допълнителната захар.
Печете бисквитите 25 минути при 200°С или докато печивото се втвърди (проверете с клечка за зъби).
Оставете да изстине в тавата около 1 час, пренесете върху дъска за рязане и нарежете диагонално на резени, дебели около 3 см. Наредете резените легнали в тавата и печете 10 минути при 150°С.
Обърнете ги от другата страна и печете още 10-15 минути или докато станат сухи и хрупкави. Оставете бишкотите да изстинат напълно върху телена решетка.
Тройните шоколадови бишкоти са готови.