Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран Кашкавал»Панирани кашкавалчета със сос Барбекю

Панирани кашкавалчета със сос Барбекю

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Панирани кашкавалчета със сос Барбекю
Снимка: Храна за Душата
4 / 5с Видео
03/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Перфектното мезе да кана домашно вино..."

Необходими Продукти

  • За кашкавалчетата
  • кашкавал - 400 г
  • яйце - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • панко галета - 150 г
  • пармезан - 70 г
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 500 мл (за пържене)
  • За соса
  • доматено пюре - 200 мл
  • кафява захар - 30 г
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За соса Барбекю смесете в касерола доматеното пюре, кафявата захар и меда. Изстискайте сока от лимона директно вътре. Посолете, добавете няколко капки сос Уорчестър и налейте водата. Оставете соса да се заври и да се редуцира, като разбърквате периодично.

Загрейте олиото за паниране. Настържете пармезана и смесете с хлебните трохи в дълбока купа.

В друга купа сипете брашното за панировката, а в трета разбийте яйцата.

Извадете кашкавала от хладилника, непосредствено преди да го панирате, за да предотвратите бързото му разтапяне.

Нарежете го на парчета. Поръсете с пушения червен пипер. Оваляйте кашкавалчетата в брашното, потопете в яйцата и покрийте с трохи.

Образувайте двойна панировка, като потопите повторно в яйцата и панко галетата.

Изпържете в нагорещеното олио за кратко, само докато панировката придобие златист цвят.

Сервирайте панираните кашкавалчета със сладкия Барбекю сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: