Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Панирани кашкавалчета със сос Барбекю

Панирани кашкавалчета със сос Барбекю

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Перфектното мезе да кана домашно вино..."

Необходими Продукти

  • За кашкавалчетата
  • кашкавал - 400 г
  • яйце - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • панко галета - 150 г
  • пармезан - 70 г
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 500 мл (за пържене)
  • За соса
  • доматено пюре - 200 мл
  • кафява захар - 30 г
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За соса Барбекю смесете в касерола доматеното пюре, кафявата захар и меда. Изстискайте сока от лимона директно вътре. Посолете, добавете няколко капки сос Уорчестър и налейте водата. Оставете соса да се заври и да се редуцира, като разбърквате периодично.

Загрейте олиото за паниране. Настържете пармезана и смесете с хлебните трохи в дълбока купа.

В друга купа сипете брашното за панировката, а в трета разбийте яйцата.

Извадете кашкавала от хладилника, непосредствено преди да го панирате, за да предотвратите бързото му разтапяне.

Нарежете го на парчета. Поръсете с пушения червен пипер. Оваляйте кашкавалчетата в брашното, потопете в яйцата и покрийте с трохи.

Образувайте двойна панировка, като потопите повторно в яйцата и панко галетата.

Изпържете в нагорещеното олио за кратко, само докато панировката придобие златист цвят.

Сервирайте панираните кашкавалчета със сладкия Барбекю сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: