Печен свински бут със сметана

Елка КоцеваЕлка КоцеваЧирак10121
01/01/2019
"Специално предложение за любителите на вкусната мръвка - сочен печен свински бут със сметана "
Приготвяне60 мин.
Готвене420 мин.
Общо480 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 188
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински бут - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • заквасена сметана - 1 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутът се надупчва на няколко места. В дупките се мушкат нарязан морков, скилидка чесън, сол, черен пипер. Приготвеният свински бут се намазва със сол.

Слага се да постои. С фолио се увива и се слага във фурната. Бут от 7 килограма се пече приблизително 5 часа.

Когато се надупчи и върху ножа няма кръв, се изкарва от фурната.В купичка се разбърква сметана и червен пипер. Намазва се бута и се пече във фурната до червеникав цвят.

След това готовият печен бут се разпределя в порционни чинии. Печеното месо гарнираме със салата по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар