Празнични Сиропирани охлювчета за Нова Година

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
01/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 838
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества
Охлювчета

Начин на приготвяне

Затоплете леко млякото и в него прибавете захарта и натрошената прясна мая, разбъркайте да се разтворят и оставете да шупне (надигне). Сипете шупналата мая в голяма купа, и добавете останалите продукти за тестото, замесете меко тесто и оставете да втаса около 30 минути, покрито.

Разточете тестото на правоъгълна и тънка кора, намажете я с разтопеното и охладено масло и поръсете със смлените орехи равномерно.

Навийте кората на руло и го нарежете на филийки с дебелина 15 мм, подредете филийките хоризонтално в намаслена тава, на разстояние едно от друго.

Оставете приготвените охлювчета да втасат за около 30 минути и ги поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златист цвят за около 30 минути.

Изстиналите охлювчета залейте с горещия захарен сироп, който варите 10 минути след завиране.

Добре е да престоят така за около 3 часа, преди сервиране. Чудесен празничен сладкиш за Нова година или за други специални поводи.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар