Новогодишен гювеч с патешко и кисело зеле

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4684001904
01/01/2019
Приготвяне75 мин.
Готвене135 мин.
Общо210 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 319
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 бр.
  • патешко месо - 500 - 600 г
  • люти чушки - 3 бр.
  • зелев сок - 2 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • чесън - 3 гл., почистен
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле и лютите чушлета се нарязват на ситно и се слагат в гювеча. Подправя се със счукания пипер, целите скилидки чесън, дафиновия лист, олиото.

Отгоре се нарежда предварително свареното в около 1 литър вода, патешко месо, за 1 час, посолява се на вкус. Налива се зелев сок и малко от бульона.

Пече се покрито с капак на 150 градуса, около 2 часа. После се маха капакът и се пече още 15 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар