Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Кисело зеле с патешко и гъби

Кисело зеле с патешко и гъби

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Кисело зеле с патешко и гъби
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 800 г
  • патешки гърди - 500 г
  • сухи манатарки - 50 г
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 100 г
  • бульон - 200 мл или вода
  • растително масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете гърдите.

Извадете месото от костта и нарежете на малки парченца.

Обелете лука, нарежете и запържете в тенджера в сгорещено олио, 5 минути.

Добавете месото и гответе на умерен огън, като разбърквате от време на време в продължение на 8 минути.

Измийте гъбите, добавете 1 чаша вода и оставете да заври.

Изсипете бульона в тенджера с месо.

Добавете нарязани гъби и брашно, разбъркайте добре

Изсипете заквасена сметана, подправете със сол и черен пипер.

Разбъркайте отново и варете 15 минути кисело зеле с месо. Изцедете зелето, нарежете на малки парченца, добавете към месото и оставете да заври.

Оставете да къкри киселото зеле с патешко и гъби, покрито на тих огън, за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: