Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Картофени кюфтета»Празнични картофени топчета с масло и магданоз

Празнични картофени топчета с масло и магданоз

Празнични картофени топчета с масло и магданоз
Снимка: Илиана Първанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Атрактивни картофени топчета, които се топят като масло в устата, подходящи за всякакъв повод"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 - 7 бр. големи
  • краве масло - 1/2 пакетче
  • хималайска сол - на вкус, фина
  • магданоз - 1/2 връзка
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и измиваме картофите. Нарязваме ги на ситни кубченца. Сваряваме ги на пара около 20 минути, до пълна готовност. Извждаме ги от ветрилото и в отделен съд ги намачкваме старателно до фино картофено пюре.

Докато са още топли добавяме и маслото, за да се разтопи лесно. Прибавяме на ситно нарязания магданоз и хималайската сол. Всичко заедно намачкваме и разбъркваме. След това започваме да оформяме топчета на ръка, големината колкото една нормална хапка. Желателно е да се охладят преди поднасяне, с цел да се стегне маслото. Подреждаме ги внимателно в блюдо, може да се декорират с червена салата.

Невероятно вкусни топченца, топящи се в устата с нежен нюанс на масло и свеж пролетен привкус на магданоз.

Изключително любими на малки и големи. Атрактивни хапки подходящи за пикник, обяд в кутия, празнична трапеза и гарнитура към Новогодишните ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: