Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Мариновани печени свински ребра

Мариновани печени свински ребра

Мариновани печени свински ребра
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5
"Първо мариновате, после печете, накрая идваме и ние, за да помогнем с изяждането"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 700 г цели
  • салца чимичури - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • зехтин
  • шампанско - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ребрата, осолете и намажете със салца Чимичури. Поставете ги в кутия с капак и оставете в хладилника за една нощ да престоят.

Извадете ги и поставете в тавичка. Налейте шампанското, сложете зехтина, покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за час и половина.

Махнете фолиото след изтичане на времето и запечете свинските ребърца до приятен златист загар.

Сервирайте с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: