Баница на хармоника с чубрица и босилек

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
02/01/2019
"И баба знае, че най-вкусната баница, която може да накара стомаха да запее, е тази, свита на хармоника и с дъхави подправки "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме тавата с шарлан. Нагъваме корите на хармоника и ги подреждаме една до друга и леко с пръсти ги раздвижваме настрани да има въздух.

Слагаме и две нагънати кори отстрани. Поливаме с тънка струйка шарлан намачканите кори. Поръсваме с изварата, като я раздробяваме с пръсти на не много дребни парченца. Равномерно разстиламе със супена лъжица заливката, която предварително сме приготвили, като към разбърканите яйца сме прибавили киселото мляко с шупналата хлебна сода в него.

Трябва всички кори отгоре да са намазани със заливката, за да не загорят по време на печенето.

Печем на умерена фурна на 200 градуса за около 35 минути, докато леко покафенее. Малко преди да е готова, я нарязваме на квадратчета, за да може да се изпече хубаво и отвътре.

Поднасяме още докато е топла и благоуханна баницата с извара. Прекрасна и традиционна – внасяща уют на трапезата за Нова Година!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар