Начин на приготвяне
Забъркваме плънката от 1 яйце, натрошеното сирене, киселото мляко, содата за хляб и хималайската фина сол. Пожелание добавяме и подправки.
За всяка баничка използваме по 2 две фини кори. Взимаме едната, намазваме я с шарлан (може да се замени с разтопено масло) и я залепяме за другата. Предварително сме си преброили корите и сме пресметнали каква част се полага от плънката за всяка баничка.
Нанасяме и разстиламе върху корите няколко супени лъжици от нея и загъваме на 4-5 пъти от към тясната страна – издължени банички с широчина около 8-10 см.
Подреждаме ги в предварително намазнена с шарлан плоска и широка тава.
Разбъркваме и второто яйце, с което ги намазваме и ги слагаме да се пекат за около 15 минути на 200 градуса – до получаване на наситено златист цвят.
Може и да са триъгълни форми със същата плънка. Все още топли, поднасяме малките банички.
Ароматни и нежно хрупкави.
Чудно Вкусно!
Коментари