Фини банички със сирене

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
02/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 495
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата108
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Забъркваме плънката от 1 яйце, натрошеното сирене, киселото мляко, содата за хляб и хималайската фина сол. Пожелание добавяме и подправки.

За всяка баничка използваме по 2 две фини кори. Взимаме едната, намазваме я с шарлан (може да се замени с разтопено масло) и я залепяме за другата. Предварително сме си преброили корите и сме пресметнали каква част се полага от плънката за всяка баничка.

Нанасяме и разстиламе върху корите няколко супени лъжици от нея и загъваме на 4-5 пъти от към тясната страна – издължени банички с широчина около 8-10 см.

Подреждаме ги в предварително намазнена с шарлан плоска и широка тава.

Разбъркваме и второто яйце, с което ги намазваме и ги слагаме да се пекат за около 15 минути на 200 градуса – до получаване на наситено златист цвят.

Може и да са триъгълни форми със същата плънка. Все още топли, поднасяме малките банички.

Ароматни и нежно хрупкави.

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар