Кавърма в глинено гърне с праз

03/01/2019
"Кавърма, ама в глинено гърне и с много праз, защото така най-много я обичаме "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 972
  • Преглеждания за месеца4660
  • Преглеждания за седмицата629
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • свински бут - 1.500 кг
  • праз - 3 стръка
  • лук - 3 бр.
  • черен пипер
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - на зърна
  • бахар - млян
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки късчета.

Сложете го в дълбок тиган заедно с олиото и го задушете.

Добавете почистените лук и праз, моркови и чушки, нарязани на ситно.

Бъркайте, докато месото от свински бут и зеленчуците променят цвета си и се задушат.

Изсипете сместа в глинено гърне. Овкусете универсална подправка, бахар и черен пипер на зърна.

Похлупете глиненото гърне с капак и печете кавърмата на бавен огън във фурна на печка на дърва.

Уникално вкусно ястие!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар