Кавърма в глинено гърне с праз

03/01/2019
"Кавърма, ама в глинено гърне и с много праз, защото така най-много я обичаме "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 724
  • Преглеждания за месеца369
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки късчета.

Сложете го в дълбок тиган заедно с олиото и го задушете.

Добавете почистените лук и праз, моркови и чушки, нарязани на ситно.

Бъркайте, докато месото от свински бут и зеленчуците променят цвета си и се задушат.

Изсипете сместа в глинено гърне. Овкусете универсална подправка, бахар и черен пипер на зърна.

Похлупете глиненото гърне с капак и печете кавърмата на бавен огън във фурна на печка на дърва.

Уникално вкусно ястие!

Професионален трион за рязане на месо 40cm
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален трион за рязане на месо 40cm
47.80 лв.
Виж ››

Ако обичате месни ястия, вероятно често приготвяте такива у дома. Още по-лесно ще ви е с професионален нож за рязане не месо. Остър, удобен за употреба, практичен. С нож за месо в ръка готвенето е фасулска работа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар