Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма в глинено гърне с праз

Кавърма в глинено гърне с праз

Кавърма в глинено гърне с праз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Кавърма, ама в глинено гърне и с много праз, защото така най-много я обичаме"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1.500 кг
  • праз - 3 стръка
  • лук - 3 бр.
  • черен пипер
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - на зърна
  • бахар - млян
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки късчета.

Сложете го в дълбок тиган заедно с олиото и го задушете.

Добавете почистените лук и праз, моркови и чушки, нарязани на ситно.

Бъркайте, докато месото от свински бут и зеленчуците променят цвета си и се задушат.

Изсипете сместа в глинено гърне. Овкусете универсална подправка, бахар и черен пипер на зърна.

Похлупете глиненото гърне с капак и печете кавърмата на бавен огън във фурна на печка на дърва.

Уникално вкусно ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: