Сладкиш Глезорана

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Сладкиш Глезорана
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
27/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Наричайте ни глезорани, но ни донесете по едно парче сладкиш глезорана, за да го опитаме и ние"

Необходими Продукти

  • рула - 1 бр., шоколадово (500 г)
  • мармалад - 1/2 ч.ч. кайсиев
  • нектарини - 2 бр.
  • стафиди - 100 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 5 бр.
  • бисквити - 15 бр. тунквани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете нектарините на малки кубчета. Половината от сладкото руло също нарежете на кубчета. Бисквитите разчупете на две, а стафидите накиснете във вода.

Поставете нектарините, рулото, бисквитите и стафидите в купа и разбъркайте.

Застелете форма с хартия за печене. Изсипете сместа от купата. Отгоре наредете останалата част от рулото, нарязано на парченца.

С останалите бисквитите, запълнете празнините. Разбийте яйцата със захарта. Добавете млякото, разбъркайте и изсипете във формата.

Печете на 180 градуса около 40 минути. Извадете и оставете да се охлади. Обърнете го в чиния, махнете хартията и пак го обърнете обратно.

Намажете сладкиша със сладкото и го сложете в хладилника да се охлади.

Сладкишът Глезорана е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: