Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш на пластове

Ябълков сладкиш на пластове

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823501281
Ябълков сладкиш на пластове3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Ще се влюбите във всеки един пласт от този ябълков сладкиш на пластове"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 ампула
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • галета - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, олиото, ванилията и захарта се разбиват с миксер. Добавят се брашното и бакпулверът и млякото - бърка се до получаване на гладка, хомогенна смес.

Ябълките се почистват и настъргват на едро ренде. Объркват се с около 50 г галета и канела и се оставят да престоят.

В предварително намазнена форма се изсипват 2/3 от сладкарската смес и се пече за около 30-40 мин в предварително загрята фурна на 160-170 градуса.

Изпеченият сладкиш се изважда от фурната и отгоре равномерно се разпределят ябълките, а върху тях се изсипва останалата 1/3 от неизпечената сладкарска смес.

Връща се ябълковият сладкиш отново във фурната и се доизпича само на горен реотан без вентилатори за около 15 мин.

След като се изпече и изстине сладкишът, по желание може да поръсите с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: