Сладки гъбки с преса

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168765961k1
Сладки гъбки с преса
Снимка: Моника Иванова
1 / 2
03/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
30

Необходими Продукти

  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1
  • амонячна сода - 1
  • брашно - около 400 - 500 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Докато продължавате да бъркате, добавете свинската мас, ванилията и амонячната сода, която е шупнала предварително в киселото мляко.

Разбийте добре, към получената смес добавяйте брашното по-малко. Когато миксерът не може да разбива, замесете меко тесто.

От него оформете топченца малко по-малки от формата на гъбката. Нагрейте пресата на котлона и печете за около 5-10 минути от всяка страна на умерен котлон.

В началото ще стават по-бавно, но след това, когато се нагрее, сладките ще стават по-бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: