Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Масленки»Маслени сладки Гъбки с какао

Маслени сладки Гъбки с какао

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Маслени сладки Гъбки с какао
Снимка: Мария Симова
1 / 3
14/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
48
"Вкусни гъбки, с които с чиста съвест може да прекалите - ужасно вкусни са"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г меко
  • пудра захар - 150 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • яйца - 2 бр.
  • нишесте - 40 гр ванилия
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 460 г
  • какао - 1 с.л. за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер мекото масло, пудрата захар и ваниловата захар на еднороден крем. Добавете при непрекъсната разбъркване яйцата едно по едно. Прибавете предварително смесените пресято брашно, бакпулвер и нишестето.

Замесете меко тесто завийте със стреч фолио и поставете в хладилник за 30 минути. Разделете тестото на 46-48 броя оформени топчета и ги подредете в тава постлана с хартия за печене.

Единият край на малка тръбичка потопете в какаото и натиснете в средата на едно от топчетата, така оформяме крачето на гъбката.

Така процедирате с всички гъбки и печете за около 15 минути в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Ароматните, ронливи и вкусни гъбки оставете да се охладят напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326894
Потребител#326894
Вкусни са!
14.05.2023 23:10
Даниела Русева
Даниела Русева
Сладки гъбки с мил спомен от детството и с дъх на домашно печените курабии. С поздрав!
14.03.2017 18:38
2