Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, добавете киселото мляко с разтворената в него сода и разбийте отново.
Прибавете маслото, разбийте и започнете да добавяте брашното, пресято с бакпулвера, първоначално бъркайте с дървена лъжица, след това месете.
Замесете тесто за сладки със средна твърдост.
Направете малки топчета /преценете според гнездата в пресата/. Направете пробен опит, за да разберете.
Поставете пресата да загрява на котлон.
След това я намажете със силиконова домакинска четка с олио.
Във всяко гнездо поставете по едно топче и затворете пресата.
Изпечете за няколко минути.
Аз пека 2 минути от едната страна и след това обръщам пресата и пека ароматните сладки от другата страна. После ако е необходимо, допичам от другата. Не знам така ли е редно, но така ги пека.
Всъщност, пекат се, докато получат приятен златист цвят.
Извадете ги внимателно, лесно се отлепват, но все пак внимавайте да не се изгорите ретро сладките на преса!