Ориз със зеленчуци и яйца

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
09/01/2019
"В настроение ли сте за нещо китайско - защото ние днес сме на Ориз със яйца и зеленчуци "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 940
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • жасминов ориз - 150 г
  • 
грах - 60 г (замразен)

  • моркови - 1 бр.

  • царевица - 60 г (от консерва)
  • 
лук - 1 глава 

  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. червена
  • 
яйца - 2 бр.

  • зеле - 1 парче
  • сусамово олио - 2 с.л.
  • семена копър - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • соев сос - 30 мл

  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте малко мазнина в дълбок съд и запържете за кратко ориза. Долейте съда с вода и поставете ориза да се вари.

Нарежете лука на полумесеци, а чесъна на тънки слайсове. Нарежете също моркова, зелето и чушката на ситно.

Добавете замразения грах и царевицата в купата с останалите зеленчуци.

Запечете първо семената от копър в уок тигана. Сипете сусамовото олио и изпържете яйцата. Спукайте жълтъците и разкъсайте леко. Овкусете със соев сос и сол.

Добавете още сусамово олио в тигана и прибавете зеленчуците. Запържете всичко добре.

Прехвърлете сварения ориз в уока и гответе още няколко минути при непрекъснато бъркане, за да може оризът да поеме всички аромати и подправки.

На финала добавете няколко капки сусамово олио.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар