Печени чушки с моркови и оцет

04/01/2019
Приготвяне360 мин.
Готвене30 мин.
Общо390 мин.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 161
  • Преглеждания за месеца276
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • червени чушки - 6 кг изпечени и обелени
  • моркови - 1 кг
  • чесън - 200 г
  • магданоз - 2 връзка пресен
  • сол - 3 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • оцет - 1.5 л за накисване на чушките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изчистват от семето, изпичат се и се белят.

Слагат се в дълбок съд и се заливат с оцета. Престояват около 3-4 часа, като от време на време се разбъркват.

След това изцеждате оцета, нарязвате чушките на дълги ивици или на квадратчета.

Добавяте морковите, нарязани на кубчета, чесъна и магданоза, нарязани на ситно. Овкусявате със солта, захарта и олиото.

Разбърквате всичко и отново оставяте да престои около 1 час, като пак разбърквате от време на време. Опитайте на вкус и ако трябва, добавете още малко захар, сол или олио/това зависи от вкусовите качества на човек/.

Насипете маринованите чушки в бурканчета и заварете 10 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Михал Холянов
Потвърждавам за тази рецепта, изключително вкусна.
0
0
ДОРА ХОЛЯНОВА
Тази рецепта е много стара, още баба ми я правеше, но и сега продължавам да учудвам приятели и роднини с нея /като се има предвид, че все по-малко се правят консерви на есен/. Дори пращам бурканчета в Англия и Америка.
0
0