Пържен хляб със сирене

Мария СимоваМария СимоваГуру105956101312
04/01/2019
"Тези на са онези пържени филийки - тези са пикантни и уникално вкусни, и много подходящи за мезе "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 080
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • хляб - 4 филийки
  • сирене - 150 г
  • мариновани чушки - около 100 мл (само сока)
  • лют пипер - на вкус едро смлян
  • чубрица - на вкус
  • мащерка - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа настържете сиренето на едро ренде. Добавете подправките на вкус и на етапи наливайте от сока на чушките, докато получите каша с консинстенция за мазане (не потапяне) на филийките.

Нагрейте малък тефлонов тиган на умерен огън и налейте олио, колкото да покрие дъното. Намажете филия хляб на тънко със сместа и я поставете в нагрятото олио с сместа надолу.

Пържите, докато сместа отдолу хване коричка. Докато чакате да се получи коричката, намажете филията отгоре и обръщате, отново чакате да получи коричка.

След като са готови пържените филии, покривате с купичка, за да се задушат.

Леко пикантни, но вкусни пържени филийки със сирене, както за закуска на любителите на пикантната храна, така и за мезе на чаша ароматно червено вино.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар