Пържен хляб със сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пържен хляб със сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Тези на са онези пържени филийки - тези са пикантни и уникално вкусни, и много подходящи за мезе"

Необходими Продукти

  • хляб - 4 филийки
  • сирене - 150 г
  • мариновани чушки - около 100 мл (само сока)
  • лют пипер - на вкус едро смлян
  • чубрица - на вкус
  • мащерка - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа настържете сиренето на едро ренде. Добавете подправките на вкус и на етапи наливайте от сока на чушките, докато получите каша с консинстенция за мазане (не потапяне) на филийките.

Нагрейте малък тефлонов тиган на умерен огън и налейте олио, колкото да покрие дъното. Намажете филия хляб на тънко със сместа и я поставете в нагрятото олио с сместа надолу.

Пържите, докато сместа отдолу хване коричка. Докато чакате да се получи коричката, намажете филията отгоре и обръщате, отново чакате да получи коричка.

След като са готови пържените филии, покривате с купичка, за да се задушат.

Леко пикантни, но вкусни пържени филийки със сирене, както за закуска на любителите на пикантната храна, така и за мезе на чаша ароматно червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: