Начин на приготвяне
В купа настържете сиренето на едро ренде. Добавете подправките на вкус и на етапи наливайте от сока на чушките, докато получите каша с консинстенция за мазане (не потапяне) на филийките.
Нагрейте малък тефлонов тиган на умерен огън и налейте олио, колкото да покрие дъното. Намажете филия хляб на тънко със сместа и я поставете в нагрятото олио с сместа надолу.
Пържите, докато сместа отдолу хване коричка. Докато чакате да се получи коричката, намажете филията отгоре и обръщате, отново чакате да получи коричка.
След като са готови пържените филии, покривате с купичка, за да се задушат.
Леко пикантни, но вкусни пържени филийки със сирене, както за закуска на любителите на пикантната храна, така и за мезе на чаша ароматно червено вино.