Начин на приготвяне
За еклерите в съд се сипват водата, олиото, солта. Слагат се на котлона и щом заври, се слага всичкото брашно, разбърква се, докато се събере на топка.
После се охлажда и се прибавят яйцата едно по едно. Може да се сложи в чопър, за да се получи гладка и лъскава смес.
Сместа се слага в пош и с подходящ накрайник се шприцоват форми в тава с хартия за печене на разстояние едно от друго.
Пекат се на 240 градуса загрята фурна за около 20 минути.
За крема брашното, яйцата и малко мляко се разбиват в купичка. В тенджера се слага останалото мляко и фруктовата захар, като заври, се прибавя яйчената смес и се разбърква до сгъстяване.
Прибавя се маслото и ванилията, разбива се добре.
С шприц се пълнят еклерите.
Еклерите за диабетици се оставят се да омекнат, като се покрият със стреч фолио. По желание се поръсват с разтопен течен шоколад Шокомил за диабетици.
Коментари