Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери с яйчен крем за диабетици

Еклери с яйчен крем за диабетици

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Еклери с яйчен крем за диабетици
Снимка: Яница Николова
1 / 2
05/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Вкусни десерти, подходящи дори за хора, които не бива да консумират захар"

Необходими Продукти

  • Еклери
  • брашно - 125 г
  • вода - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 60 мл
  • Крем
  • прясно мляко - 1 1/3 ч.ч.
  • фруктова захар - 1 к.ч. за диабетици
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 2 1/2 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За еклерите в съд се сипват водата, олиото, солта. Слагат се на котлона и щом заври, се слага всичкото брашно, разбърква се, докато се събере на топка.

После се охлажда и се прибавят яйцата едно по едно. Може да се сложи в чопър, за да се получи гладка и лъскава смес.

Сместа се слага в пош и с подходящ накрайник се шприцоват форми в тава с хартия за печене на разстояние едно от друго.

Пекат се на 240 градуса загрята фурна за около 20 минути.

За крема брашното, яйцата и малко мляко се разбиват в купичка. В тенджера се слага останалото мляко и фруктовата захар, като заври, се прибавя яйчената смес и се разбърква до сгъстяване.

Прибавя се маслото и ванилията, разбива се добре.

С шприц се пълнят еклерите.

Еклерите за диабетици се оставят се да омекнат, като се покрият със стреч фолио. По желание се поръсват с разтопен течен шоколад Шокомил за диабетици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Jaroslavna Lebedeva
Jaroslavna Lebedeva
Много вкусно!!!
05.01.2019 20:59
1