Начин на приготвяне
Сварете сиропа, като смесите водата и захарта. След като кипне, варете 5 минути. Добавете сока от лимона и отстранете от котлона.
Замесете тесто от изброените съставки, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 20 минути. Премесете отново втасалото тесто и го разделете на четири равни части.
Оформете всяка част на питка и разточете на тънка кора. Всяка кора намажете обилно с разтопеното масло и поръсете със смлените орехови ядки.
Завийте на руло и нарежете на парчета дълги около 5-6 см.
Поставете охлювчетата в намазана с олио тава с разреза нагоре. Оставете да втасат за 15 минути.
Печете на 180 градуса за 20-25 минути. След като леко се охладят, залейте със студения сироп.