Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Сливена манджа от Хасково

Сливена манджа от Хасково

Сливена манджа от Хасково1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пиле със сини сливи - не вярваме, че може да намерите по-вкусно пиле от това"

Необходими Продукти

  • пиле - ½ бр.
  • лук - 4 - 5 глави
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сини сливи - 500 г
  • захар - 5 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • домати - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натопяваме сливите във вода за 24 часа.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Поръсваме с червения пипер, разбъркваме и слагаме доматите – обелени цели или настъргани на ренде.

Като заври, пускаме свареното пилешко месо. Варим 10 минути и добавяме 2 непълни с.л захар.

Слагаме сливите, като ги обезкостим, и наливаме 2 ч.ч вода. Варим манджата със сливи на умерен огън.

Когато остане на мазнина, карамелизираме останалата захар и я изсипваме в готовото манджата.

Сливената манджа от Хасково е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: