Колденска манджа

Колденска манджа
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Една прекрасна ретро рецепта от тефтерите на баба крехко свинско месце с кисело зеле, ориз и ароматни подправи - и всичко това запечено на фурна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг шарено (осмянка)
  • кисело зеле - 1 - 2 зелки
  • ориз - 1 к.ч
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - или мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам месото на порции и го слагам да се пържи в мас или олио със малко водичка.

Когато е готово, се дърпа настрана. Зелето е нарязано и сварено предварително със ориза.

В тава се разстила зелето и се прави кладенче по средата.

В друг съд се загрява мас или олио.

В кладенчето слагам лъжица червен пипер. Заливам го с горещата мазнина и добре омесвам зелето.

Заглажда се и отгоре се подреждат запържените порции.

Запича се във фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Пробвай няма да съжаляваш.:) дори с мас когато е зелето е още по вкусно.
20.02.2016 10:53
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Правила съм комбинация със зеле и ориз,но това с кладенчето ми стана интересно,следващия път ще опитам :)
20.02.2016 10:43
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Тази (манджа) е най-правената в Елховския край.:)
20.02.2016 10:25
4