Дряновска манджа

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Дряновска манджа1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Да те поканят да опиташ дряновска манджа е чест, която се полага само на заслужилите я"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр.
  • домати - 5 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печем чушките и ги обелваме, като ги запазваме цели с дръжките. Посоляваме ги и изпържваме в загрято олио.

Настърганите домати изсипваме върху чушките в тигана и 30 минути задушаваме на тих огън.

Счукваме чесъна с щипка сол.

В 2-3 с.л. хладка вода размиваме брашното и го прибавяме към ястието заедно със счукания чесън.

Варим още четвърт час и изсипваме на тънка струйка разбитите яйца, смесени с 2-3 с.л. вода и също толкова лъжици от соса на чушките и доматите от тигана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: