Пилешки бутчета с билкова коричка и кладница

06/01/2019
"Пилешки бутчета, но в уханен гурме вариант с билки - искате да ги опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо473
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 5 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • розмарин - свеж
  • хималайска сол - на вкус
  • босилеково песто - 1 с.л.
  • сушени домати - 7 - 8 бр.
  • салвия - 10 листенца свежа
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 200 г. кладница
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - за овалване
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипете олиото. Добавете всички сухи подправки. Добавете салвията и розмарина, предварително нарязани, прибавете и босилековото песто. Овкусете с хималайска сол на вкус. Накълцайте скилидките чесън на ситно и ги прибавете към останалите съставки.

Почистете пилешките бутчета и ги сложете в съд за варене. Покрийте ги с вода и ги сверете до полуготовност.

Отцедете бутчетата от бульона, оваляйте ги в брашно, като отстраните излишното.

Потопете ги в ароматната марината. Намажете ги от всички страни и ги наредете в тава за печене.

Прибавете 1 к.ч. от бульона, който се получи при варенето на бутчетата.

Нарежете гъбите Кладница на подходящи парченца и заедно със сушените домати /предварително накиснати/ ги наредете между бутчетата.

Изпечете във фурна до 250 градуса до хрупкава коричка.

Гарнирайте пилешкото с гъби с парченца лимон и подходяща гарнитура.

Невероятно ароматни бутчета с билкова коричка! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар