Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с ориз и кладница

Пилешки бутчета с ориз и кладница

редакция:
ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешки бутчета с ориз и кладница
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Пожелахте си нещо много вкусно за обяд - ето го - пилешки бутчета с ориз и кладница"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 600 г, долни
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • кладница - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • пилешки бульон - 3 ч.ч.
  • магданоз - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и подсушават. Овкусяват се със сол, черен пипер и червен пипер.

Оризът се измива и се накисва в студена вода.

Кладницата се изплаква със студена вода и се нарязва на ивички. Пънчетата се отстраняват. Ако кладницата е домашно отгледана, може само да я почистите с четка, без да я миете.

Лукът, чесънът и морковите се белят и наситняват.

В тиган се загрява олиото и маслото и в него се изпържват на умерена температура пилешките бутчета за кратко, колкото да се запечатят от всички страни и да се зачервят.

Изваждат се и в същата мазнина се пускат лукът, чесънът и морковите. Задушават се, докато омекнат. Добавят се гъбите. След няколко минути се прибавя отцеденият от водата ориз. Разбърква се енергично и след още няколко минути се налива горещ пилешки бульон.

Добавят се подправки на вкус - сол, черен пипер и скълцан магданоз, и се оставя на умерен котлон, докато оризът поеме част от бульона.

След това се прехвърля в тавата, в която ще се пекат пилешките бутчета с ориз.

Добавят се отгоре и пилешките бутчета, тавата се покрива с лист алуминиево фолио и оризът с гъби се пече в предварително загрята фурна на 180 °C до готовност ( около 50 минути).

Пилешки бутчета с ориз и кладница се изваждат от фурната и се оставят покрити още 15 минути с фолиото, за да остане оризът сочен.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: