Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета със златиста коричка

Пилешки бутчета със златиста коричка

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Пилешки бутчета със златиста коричка
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Семпли, ароматни и изключително вкусни пилешки бутчета по специална рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр големи
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • горчица - 1/2 ч.ч.
  • масло - 60 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • къри - 1 к.л.
  • босилек - 1 щипка
  • магданоз - 1 щипка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и ги подсушете. Овкусете ги с къри, черен пипер и сол. В купа смесете меда, горчицата и маслото, заедно с щипка магданоз и босилек. Разбъркайте добре, за да се смесят равномерно.

Подредете бутчетата в леко намазнена тава за печене и залейте с половината от сместа.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса под фолио за 30 минути.

След това извадете и залейте с останалата част от сместа и отново печете 30 минути. Последните 10 - 15 минути махнете фолиото, за да се запекат бутчетата.

Поднесете печеното пиле с гарнитура по ваше желание.

Пилешките бутчета със златиста коричка са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка: