Начин на приготвяне
Разделете жълтъците от белтъците в две отделни купи. Към белтъците сложете щипка сол, 1 с.л. захар и ги разбийте на сняг. Към жълтъците сложете останалите 6 лъжици захар и разбийте до пухкав бял крем. Добавете 2 с.л. брашното и разбийте до гладкост.
При жълтъците сложете половината белтъци и половината брашно, като бъркате внимателно. Добавете и останалата част.
Изсипете в тавичката на фурната, която предварително сте застлали с хартия за печене и разстелете равномерно сместа. Печете блата в предварително загрята фурна на 170 градуса. Оставете да изстине напълно.
В малка касерола сложете 100 мл прясно мляко и 5 с.л захар. Изчакайте да се разтопи захарта. Оставете да изстине. Добавете ванилията.
Сложете в купа кравето масло и разбийте до мек крем, като добавяте по една лъжица от прясното мляко и биете до пълното му усвояване. По същия начин добавете и останалото мляко.
Разрежете готовия блат за пасти на 4 ленти. Намажете всяка лента с мармалад, а върху него сложете от крема. Захлупете с другата лента по двойки. Нарежете на квадрати.
Разбийте сметана и украсете по желание. Оставете пастичките в хладилника за една нощ да стегнат.