Пиле по владишки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пиле по владишки
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Така е - малко блажно, но божествено вкусно - Пиле по владишки"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • топено сирене - 180 г
  • кашкавал - 50 г
  • краве масло - 125 г
  • черен пипер - на вкус млян
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и го сварете до готовност в подсолена вода (това можете да направите и в тенджера под налягане).

Обезкостете пилето и вземете месестата част, нарязана на парчета, поставете в тава и налейте 1 литър от чорбата, в която е вряло.

Прибавете топеното сирене и маслото нарязани на филийки, черния пипер и внимателно разбъркайте. Поръсете с настъргания кашкавал и малко червен пипер за цвят.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, докато млечните съставки се разтопят и образуват сос със средна гъстота.

Сервирайте пилешката гозба веднага!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: