Парфе с кисело мляко

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
56
245
89
19/03/2019
"За уникалната визия ще се погрижите вие, ние отговаряме само за точната рецепта"
Приготвяне25 мин.
Готвене5 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 762
  • Преглеждания за месеца6680
  • Преглеждания за седмицата939
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • желатин - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бисквити - 1 пакет
  • орехови ядки - 1 ч.ч
  • стафиди - ½ ч.ч
  • плодове - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме желатина в ½ ч.ч вода.

Разбиваме яйцата със захарта, след което прибавяме киселото мляко и желатина.

Слагаме сместа на бавен огън, като бъркаме постоянно. След като заври, сваляме от огъня и оставяме да изстине.

Във форма за торта нареждаме орехите, стафидите, пресни плодове по избор /или плодове от компот/, натрошени бисквити, отгоре заливаме с охладената смес и поръсваме отново с орехи и стафиди.

Оставяме парфето в хладилника. При сервиране най-напред го обръщаме в подходяща чиния или просто освобождаваме стените на формата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар