Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Пухкава сладко-солена крем баница

Пухкава сладко-солена крем баница

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Пухкава сладко-солена крем баница
Снимка: marcheva14
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Не просто баница, а произведение на изкуството - хем пухкава, хем сладка, хем солена, хем разкошна - думи нямаме да опишем колко е вкусна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г пакет
  • краве сирене - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г (разделено)
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л. , кристал
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • картофено нишесте - 2 с.л. (царевично)
  • за намазване на корите
  • олио - 2 с.л. + допълнително за намазване
  • газирана вода - 200 мл стайна температура
  • пудра захар - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;

Правоъгълна тава, добре намаслена, или покрита с хартия за печене.

Яйцата и захарта се разбиват с миксер на висока скорост за около 5-7 мин или до плътно побеляване. На струйка се прибавя олиото при разбиване на слаба степен за около 2-3 мин. Прибавя се половината от киселото мляко, разбива се отново за 1 мин, а другата част от млякото се разбърква с бакпулвера и след като шупне, се прибавя към смета.

Отново се разбива на ниска степен на миксера, за да не изхвърчи сместа от купата. Накрая се прибавят и 2 с.л. картофено/царевично нишесте, ваниловата захар, разбърква се с шпатула в една посока.

Олиото и газираната вода се смесват с купа. Сиренето се натрошава.

Намаслява се добре с олио правоъгълна тава за печене.

Поставя се една кора и с помощта на четка леко се намазва с газираната вода с олиото. Покрива се с втора кора, следва отново намасляване, с лъжица се сипва от яйчената смес, а отгоре се поръсва с натрошено сирене.

Следват другите кори по същият начин, същата плънка, докато привършат съставките и корите за баница. Отгоре се намазва само с олио. Леко се нарязва с нож.

Сладката баница се пече се на 200 градуса за около 30-35 мин.

Готовата баница със сирене се изважда, не се покрива с кърпа или каквото и да е и не се обръща върху купички. Така се оставя, докато поизстине, основно се разрязва на правоъгълни парчета и се напудря с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: