Пръхкави домашни локумки

Мария СимоваМария СимоваГуру105556101012
08/01/2019
"Отложете диетата с ден - тя няма да ви избяга, но тези пръхкави домашни локумки със сигурност ще бъдат изядени "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 606
  • Преглеждания за месеца1182
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа налейте разтопената мас, добавете захарта и есенцията, разбъркайте.

Прибавете жълтъка, содата, угасена в оцета и виното. Прибавете пресятото брашно на етапи, докато получите меко и нелепящо се по пръстите тесто.

Поставете тестото в торбичка, а торбичката - в хладилник за 30 минути.

След което извадете тестото и разточете на кора с дебелина 2 мм. Нарежете кората на квадрати 5х5 см с вълнообразен нож за рязане на кашкавал. В средата на всеки квадрат по диагонала поставете орехова ядка и парче локум.

Завийте локума с единия от ъглите, а после със срещуположния - като пашкул. Подредете кифличките в тава, постлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго, и ги поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Печете локумките до бледо розов цвят за около 15 минути.

Още горещи поръсете домашните локумки обилно с предварително смесените пудра захар и ванилия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар