Негърче - сладкиш с какаова глазура

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120435
07/01/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 321
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са на стайна температура, вместимостта на чаената чаша, с която измервах е 200 мл.

Разбийте яйцата със захарта до получаване на бяла кремава консистенция, добавете олиото до пълното му поемане, накрая сложете киселото мляко.

Пресейте брашното, бакпулвера, ванилия и какаото.

Сипвайте по малко от сухите съставки към яйчената смес, ползвайки бъркалка или шпатула до пълното им поемане и получаване на кексово тесто.

Подмажете с олио тава с диаметър 28 см или средна по големина правоъгълна тавичка.

Изсипете сместа в тавата и сложете във фурна на 170 градуса да се пече.

Печете сладкиша за 30-40 мин или до суха клечка. Извадете и охладете.

Направете глазурата за негърчето, като в касерола или малка тенджерка смесите продуктите, сложете на котлона и гответе до кипване на сместа, като непрекъснато разбърквайте, за да не захване и загори.

Разрежете сладкиша на парчета, може да го надупчите произволно и с клечка, за да може глазурата да проникне в него.

Изсипете глазурата отгоре, подравнете, така че да го покрие изцяло, и оставете да се охлади.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар