Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да са на стайна температура, вместимостта на чаената чаша, с която измервах е 200 мл.
Разбийте яйцата със захарта до получаване на бяла кремава консистенция, добавете олиото до пълното му поемане, накрая сложете киселото мляко.
Пресейте брашното, бакпулвера, ванилия и какаото.
Сипвайте по малко от сухите съставки към яйчената смес, ползвайки бъркалка или шпатула до пълното им поемане и получаване на кексово тесто.
Подмажете с олио тава с диаметър 28 см или средна по големина правоъгълна тавичка.
Изсипете сместа в тавата и сложете във фурна на 170 градуса да се пече.
Печете сладкиша за 30-40 мин или до суха клечка. Извадете и охладете.
Направете глазурата за негърчето, като в касерола или малка тенджерка смесите продуктите, сложете на котлона и гответе до кипване на сместа, като непрекъснато разбърквайте, за да не захване и загори.
Разрежете сладкиша на парчета, може да го надупчите произволно и с клечка, за да може глазурата да проникне в него.
Изсипете глазурата отгоре, подравнете, така че да го покрие изцяло, и оставете да се охлади.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани предложения за сладкиш Негърче, вкусно брауни или нашия шоколадов кекс.