Мека пърленка на фурна за диабетици

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4684001904
07/01/2019
"Хапвайте с удоволствие и мярка и не пропускайте да опитате тази ароматна пърленка на фурна, подходяща за диабетици "
Приготвяне65 мин.
Готвене30 мин.
Общо95 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 501
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • типово брашно - около 300 - 350 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • мая - 2/3 пак. суха
  • сол - 1/2 с.л.
  • течен подсладител - 3 - 4 капки за диабетици
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • вода - около 1 ч.ч., топла
  • маково семе - 2 - 3 щипки за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват киселото мляко, подсладителят, олиото и белтъкът от яйцето.

В друга се пресява брашното, прибавя се солта, яйчената смес и сухата мая.

Разбърква се и се добавя топла вода. Замесва се меко тесто.

Слага се в намазнена купа да втаса на топло - около 30 минути.

После се разстила в тава с диаметър около 30 см.

Пърленката се намазва се с разбития жълтък с малко вода и олио.

Втасва на топло 30 минути, после се пече в загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.

След като се изпече, пърленката за диабетици се покрива с кърпа да омекне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар