Начин на приготвяне
Нарежете месото на тънки парчета с дебелина около сантиметър и половина.
Почистете зеленчуците и нарежете.
Намажете глинен гювеч с малко зехтин, сложете част от телешкия шол, добавете от зеленчуците, поръсете с подправките, отгоре поставете останалото месо, пак от зеленчуците, подправки, залейте със смлени домати, поръсете с малко захар да „убие” киселото на доматите и полейте със зехтина. Сложете един дафинов лист и залейте с бульона.
Затворете капака и сложете във фурната. Настройте градусите на 200 за 30 мин, след което намалете на 160 градуса и печете още 2 часа.
Накрая, преди да изтекат двата часа, може да махнете капака и да запечете без него до златисто-кафяв цвят на месото.
При поднасяне поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.