Най-пухкавият бюрек с масло и сирене

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф7172329281
09/01/2019
"Подходящ за закуска, обяд или вечеря - този пухкав бюрек с масло и сирене е вкусен по всяко време на денонощието "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 018
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавата за запичане на бюрека сипваме малко растителна мазнина.

Плънката приготвяме, като сиренето сме настъргано на едро сирене. Разбиваме добре яйцата и ги прибавяме към киселото мляко, в което сме разтворили содата. Млечно-яйчената смес прибавяме към сиренето.

На дъното поставяме по три кори една върху друга, като всяка от тях поръсваме с малко от разтопеното масло. Отгоре равномерно разпределяме от плънката.

Редуваме печивото с по три от корите, масло и сиренена плънка. Отгоре завършваме бюрека с три кори. Нарязваме на триъгълни парчета, като торта.

Заливаме с останалото разтопено масло. За заливката разбиваме яйцата и прясното мляко.

Печем баницата на умерена фурна с вентилатор до зачервяване.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
10.01.2019 22:39
Радвам се, Марчела! Удоволствието е двойно.Поздрави!
1
0
marcheva14
marcheva14
09.01.2019 23:26
Съни, разрешавам си да кача още две снимки, благодаря за рецептата. Поздрав!
3
0