Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Най-пухкавият бюрек с масло и сирене

Най-пухкавият бюрек с масло и сирене

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Най-пухкавият бюрек с масло и сирене
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Подходящ за закуска, обяд или вечеря - този пухкав бюрек с масло и сирене е вкусен по всяко време на денонощието"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • масло - 150 г
  • растителна мазнина - 4 с.л.
  • За плънката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 230 мл
  • сирене - 300 гр.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • За заливката
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавата за запичане на бюрека сипваме малко растителна мазнина.

Плънката приготвяме, като сиренето сме настъргано на едро сирене. Разбиваме добре яйцата и ги прибавяме към киселото мляко, в което сме разтворили содата. Млечно-яйчената смес прибавяме към сиренето.

На дъното поставяме по три кори една върху друга, като всяка от тях поръсваме с малко от разтопеното масло. Отгоре равномерно разпределяме от плънката.

Редуваме печивото с по три от корите, масло и сиренена плънка. Отгоре завършваме бюрека с три кори. Нарязваме на триъгълни парчета, като торта.

Заливаме с останалото разтопено масло. За заливката разбиваме яйцата и прясното мляко.

Печем баницата на умерена фурна с вентилатор до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Радвам се, Марчела! Удоволствието е двойно.Поздрави!
10.01.2019 22:39
2
marcheva14
marcheva14
Съни, разрешавам си да кача още две снимки, благодаря за рецептата. Поздрав!
09.01.2019 23:26
4