Франзелки с босилеково песто и маслини

09/01/2019
"Винаги може да стане още по-хубаво, ако не вярвате, опитайте нашите франзелки с босилеково песто и маслини "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо363
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • брашно - около 1 кг.
  • вода - около 500 мл (топла)
  • мая - 1 кубче свежа
  • сол - 1 с.л. хималайска
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • маслини - 4 - 5 бр.
  • босилеково песто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете около 1/2 ч.ч. от топлата вода и разтворете кубчето мая. Добавете захарта и 1 с.л. брашно. Разбъркайте сместа и сложете чашата на топло, за да се активира маята.

Пресейте брашното и го смесете със солта. В купа пресейте брашното, като отделите част за доизмесване.

Направете кладенче, излейте бухналата мая, добавете зехтина и останалата част от водата. Замесете меко тесто, леко лепнещо. Покрийте тестото с кърпа и го оставете да бухне.

Преди тестото да е втасало напълно, го разделете на топки /6 бр./. Поръсете плота с брашно и оформете франзелите. Поръсете ги с брашно и направете разрези по диагонал.

Сложете в разрезите босилеково песто и парче маслина.

Наредете франзелите в тава, застлана с домакинска хартия, на разстояние една от друга. Аз ги пекох две по две.

Запечете ги на долен реотан на 170 градуса. След като франзелите се надигнат достатъчно добре, включете фурната на два реотана до 200 градуса и допечете до златисто.

Франзелките са страхотни - с мека вътрешност и хрупкави корички, с неустоим аромат.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар