Картофена крем супа с манатарки

11/01/2019
"Добавете малко манатарки към картофената кремсупа и резултатът ще ви смае - уникална вкусотия "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо746
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • сухи манатарки - 50 г
  • вода - 100 мл
  • манатарки - 200 г
  • лук - 2 бр. шалот
  • масло - 30 г
  • пилешки бульон - 500 мл
  • готварска сметана - 100 мл
  • сол
  • хамон - или бекон
  • картофи - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете 100 мл вода на котлона. Изключете, отстранете от огъня и сложете сухите манатарки вътре. Оставете ги за 20-30 минути.

Нарежете шалота и пресните манатарки на дребно. В тенджера сложете кравето масло и го разтопете. Запържете всичко вътре за около 10 минути.

Налейте бульона и 100 мл вода от гъбите, които накиснахте. Сложете картофа, нарязан на няколко парчета. Варете 10 минути. Налейте сметаната и изчакайте 5 минути. Пасирайте супата с пасатор.

Изпържете хамона, нарязан на дребно и декорирайте вашите чинии с него. Сервирайте картофената кремсупа топла.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар