Запечено прясно зеле с домашна луканка

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1412
1545
5
11/01/2019
"Я подайте насам малко домашна луканка, че имаме големи планове за нея "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно зеле - 1 бр. (средна зелка)
  • домати - 1 буркан белени
  • ориз - 1 к.ч.
  • луканка - 1 бр. домашна
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • лют пипер - щипка (едро смлян)
  • HOSSO - 1 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелката на едро, сипете олиото в тенджера и поръсете с малко сол.

Запържете зелето, докато стане прозрачно, и добавете червения пипер. Сипете една кафена чашка вода и белените домати.

След като клокне добавете измития ориз, оставете да се сготви оризът. Овкусете с лютия пипер и изсипете в тавичка.

Обелете луканката и нарежете на едри парчета, разцепете на няколко места и подредете върху зелето.

Запечете във фурната до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар