Запечено прясно зеле с домашна луканка

11/01/2019
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1437138514565
"Я подайте насам малко домашна луканка, че имаме големи планове за нея "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо180
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата85
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • прясно зеле - 1 бр. (средна зелка)
  • домати - 1 буркан белени
  • ориз - 1 к.ч.
  • луканка - 1 бр. домашна
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • лют пипер - щипка (едро смлян)
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелката на едро, сипете олиото в тенджера и поръсете с малко сол.

Запържете зелето, докато стане прозрачно, и добавете червения пипер. Сипете една кафена чашка вода и белените домати.

След като клокне добавете измития ориз, оставете да се сготви оризът. Овкусете с лютия пипер и изсипете в тавичка.

Обелете луканката и нарежете на едри парчета, разцепете на няколко места и подредете върху зелето.

Запечете във фурната до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар