Начин на приготвяне
Загрейте 2 с.л. зехтин и бучка масло в съд на котлона. Овкусете пилешкото - бутчетата и крилцата, със сол, лют червен пипер и черен пипер.
Запечатайте месото в тигана, докато стане златисто. Налейте пилешкия бульон. Нарежете лимона на едри шайби и добавете в съда при пилето. Запечете във фурната за 20-30 минути на 200°C.
За соса Чимичури нарежете на едро глава лук и го сложете в блендера. Добавете стрък магданоз с дръжките. Почистете лютите чушки от семките и дръжките и сложете в блендера.
Овкусете с Табаско, две скилидки чесън, пресен риган, винен оцет, сол и накрая залейте обилно със зехтин. Блендирайте всички съставки, докато получите еднородна смес.
За картофеното пюре посолете сварените картофи и ги размачкайте до гладкост. Добавете бучка масло, сметана и разбъркайте отново.
Сервирайте изпеченото пиле със свежия сос Чимичури и картофеното пюре.