Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено пилешко със сос Чимичури

Печено пилешко със сос Чимичури

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Печено пилешко със сос Чимичури
Снимка: Храна за Душата
2 / 7с Видео
14/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"А онези, които знаят как се приготвя най-вкусното печено пилешко, може направо да преминат към приготвянето на сос Чимичури"

Необходими Продукти

  • За пилето
  • пилешки бутчета - 7 - 8 бр. и крилца
  • пилешки бульон - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За соса Чимичури
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • люти чушки - 4 - 5 бр. зелени
  • риган - 2 - 3 стръка
  • пресен лук - 1 стрък
  • винен оцет - 2 с.л.
  • зехтин - 6 - 8 с.л.
  • сос табаско - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За чесновото картофено пюре
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • течна сметана - 100 мл гъста
  • масло - 150 г
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с.л. зехтин и бучка масло в съд на котлона. Овкусете пилешкото - бутчетата и крилцата, със сол, лют червен пипер и черен пипер.

Запечатайте месото в тигана, докато стане златисто. Налейте пилешкия бульон. Нарежете лимона на едри шайби и добавете в съда при пилето. Запечете във фурната за 20-30 минути на 200°C.

За соса Чимичури нарежете на едро глава лук и го сложете в блендера. Добавете стрък магданоз с дръжките. Почистете лютите чушки от семките и дръжките и сложете в блендера.

Овкусете с Табаско, две скилидки чесън, пресен риган, винен оцет, сол и накрая залейте обилно със зехтин. Блендирайте всички съставки, докато получите еднородна смес.

За картофеното пюре посолете сварените картофи и ги размачкайте до гладкост. Добавете бучка масло, сметана и разбъркайте отново.

Сервирайте изпеченото пиле със свежия сос Чимичури и картофеното пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: