Начин на приготвяне
Накиснете дървени шишчета във вода за 10 минути.
С помощта на кухненски робот или пасатор смесете всички продукти за соса до получаване на еднородна смес. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Добавете толкова зехтин, колкото е необходимо за да се получи гладка смес.
Нарежете месото, чушките, лукът и портокалите на хапки и подредете на шишчета, като ги редувате, на върха забучете по едно чери доматче. Овкусете със сол и черен пипер.
Изпечете на грил или фурна до готовност на месото - ако е пилешко по около 10 минути от всяка страна. За свинското ви трябва малко повече време.
Внимавайте да не прегорите заленчуците.
Сервирайте с вече приготвен и изстуден сос Чимичури.
Шишчетата Чимичури са готови.